Δεν είχαμε παρά να ξύσουμε λίγο την επιφάνεια. Κάτω από τη Βαβέλ των κοκκινισμένων τουριστών, των σουβενίρ και των organised tours, ανακαλύψαμε πυκνά δάση από πεύκα, ποταμάκια, ξεχασμένα χωριά και ανθρώπους που επιμένουν να κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο.

Λίνδος

Τρεις το πρωί και η εικόνα που βρίσκεται μπροστά μου μόνο σουρεαλιστική μπορεί να θεωρηθεί: μια μελαχρινή αγγλίδα νύφη, ζαλισμένη λίγο από τον ήλιο της ημέρας, λίγο από τα ποτά, παραγγέλνει από τον πακιστανό κοντά στην κεντρική πλατεία σουβλάκι με γύρο και μερίδα πατάτες, για τις οποίες ζητάει ξύδι. Οι παραξενιές των Άγγλων δεν τελειώνουν ποτέ: από τις διατροφικές τους συνήθειες μέχρι την επιμονή τους στο νόμισμά τους και στην πλευρά που θα οδηγούνε. Παραξενιά μπορεί να θεωρηθεί και το ότι αφήνουν τα καταπράσινα λιβάδια τους και έρχονται να παντρευτούν στις καυτές πέτρες της Λίνδου. Τουλάχιστον 800 γάμοι έγιναν πέρσι στο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο, οι περισσότεροι από Άγγλους. Αλλά ίσως να μην είναι και τόσο παραξενιά: μετά από μερικές ημέρες στη Λίνδο, ακόμα και εγώ μπορεί να παντρευτώ εδώ.

Με τα στενά σοκάκια που θυμίζουν τις χώρες των νησιών των Κυκλάδων και με την Ακρόπολη να κυριαρχεί στην κορυφή της, η Λίνδος έχει μεγάλη ιστορία: από τα αρχαία χρόνια, μέχρι τη δεκαετία του ’60 που έγινε η αγαπημένη των celebrities. Πολλά έχουν συμβεί βέβαια από τότε που οι ντόπιοι ανέβαιναν για νερό με τα μπουκάλια στην πήγη, από τότε που κοιμόνοντουσαν στις ταράτσες των καπετανόσπιτων για να αντέξουν τη ζέστη. Από τότε που οι Pink Floyd πίνανε μπύρες ως αργά στην πλατεία και η θαλαμηγός του Ωνάση ήταν μονίμως αραγμένη στην παραλία κάτω από την Ακρόπολη. Πολύς καιρός όμως έχει περάσει και από τότε που οι τουρίστες και τα κρουαζιερόπλοια ήταν το άλφα και το ωμέγα για το μικρό χωριό στη νοτιοανατολική πλευρά της Ρόδου. Η ιστορία κάνει κύκλους, και ειδικά όταν πρόκειται για μέρη μαγικά, που όσο και να τα πληγώνουν οι άνθρωποι, αυτά θα ξαναβρούν τους εράστες τους που θα τα κάνουν να ξαναλάμψουν.

Αυτά σκέφτομαι ενώ ρυάκια ιδρώτα κυλάνε στην πλάτη μου και κατεβαίνω τη μεγάλη κατηφόρα από τον κεντρικό δρόμο προς την πλατεία της Λίνδου. Αν θες να μιλήσεις για τη Λίνδο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να πεις είναι για τη ζέστη. Τα θερμόμετρα εδώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μπορούν να δείξουν μέχρι και 50 βαθμούς στον ήλιο, ενώ τα πράγματα δεν καλυτερεύουν το βράδυ, καθώς οι πυρωμένες πέτρες κρατάνε τη ζέστη. Οι κοκκινισμένοι Άγγλοι εδώ είναι ακόμα πιο κόκκινοι, ενώ η μεσημεριάνη σιέστα είναι νόμος που επιβάλλει πλεόν η φύση, αφού το μεσημέρι κάθε κίνηση απαγορεύεται από το Θεό Ήλιο. Η μόνη κίνηση που επιτρέπεται είναι αυτή που οδηγεί στις διπλανές παραλίες. Γιατί ακριβώς κάτω από την υπερυψωμένη, χτισμένη σε βράχο Λίνδο, βρίσκονται 2 ωραιότατες παραλίες, όπου τρέχεις να βουτήξεις, μέχρι ο ήλιος να σταματήσει να σφυροκοπά τα άσπρα σπιίτια του χωριού.

Η μικρή παραλία του Άγιου Παύλου, στην πίσω πλευρά της Λίνδου

Το απογευμάτακι αρχίζουν πάλι να καταφτάνουν κρουαζιερόπλοια και πούλμαν με διψασμένους τουρίστες και τα στενά δρομάκια, αποκτούν και πάλι ζωή. Όταν όμως πέσει ο ήλιος και τα πράγματα ησυχάσουν, όταν και οι τελευταίοι αποχωρήσουν, έχεις όλη τη Λίνδο για τον εαυτό σου. Τότε είναι που μπορείς να στρίψεις στα πιο απόμερα στενάκια και με την ησυχία σου να παρατηρήσεις τα διατηρημένα καπετανόσπιτα. Τότε είναι που με οδηγό την Ακρόπολη, μπορείς να κάνεις με τα μάτια σου το γύρο της θάλασσας που κυκλώνει το χωριό. Τότε είναι που μπορείς να ξύσεις τα στρώματα ασβέστη, με τα οποία δυστυχώς καλύφθηκαν τα χρωματιστά ταβάνια και οι πέτρινοι τοίχοι των παλιών αρχοντικών. Με τον ίδιο τρόπο, ανακαλύπτεις και τη Λίνδο. Αν ξύσεις λίγο την επιφάνεια. Κάτω από την πολύχρωμη Βαβέλ των μεθυσμένων προσώπων των Άγγλων, των σουβενίρ, των Γερμανών, των rooms to let, των organised tours, των μεγάλων flat screen τηλεοράσεων που μεταδίδουν αγγλικούς αγώνες, ζει η Λίνδος. Με ανθρώπους που αγαπάνε το μέρος τους και μετά από πολλά ταξίδια, το πήρανε απόφαση ότι δεν μπορούν να φύγουν και βάλθηκαν να φέρουν τη Λίνδο στα μέτρα τους. Με ανθρώπους ξένους, που μόλις πήρανε τη στροφή και φάνηκε μπροστά τους το χωριό, χωρίς να δουν τίποτα άλλο ή να περπατήσουν στα δρομάκια, αποφάσισαν ότι εδώ είναι το μέρος για να μείνουν. Με ανθρώπους που αδιαφορώντας για το τι προτείνουν οι οδηγοί, κάνουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο, χωρίς προβολή και διαφήμιση, υπόγεια και κρυμμένα.

Κρυμμένη ζει και η υπόλοιπη Νότια Ρόδος. Κάτω από τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και τις φημισμένες παραλίες, όπως το Πρασονήσι. Στη μεγάλη επικράτεια που ξεκινά από τη Λίνδο και φτάνει δυτικά ως την Απολακιά και νότια ως τη μύτη του νησιού, ο τουρισμός αρκείται στα παραθαλάσσια μέρη, αλλά και πάλι όχι με τόσο επιθετικές διαθέσεις όπως στο Φαληράκι και στην υπόλοιπη Ρόδο.

Η αναζήτηση των ερημικών παραλιών μοιάζει με σαφάρι

Αν πάρεις την ανηφορά για τα ορεινά χωριά της νότιας Ρόδου, βρίσκεσαι ανάμεσα σε πυκνό δάσος από πεύκα (ναι, υπάρχει δάσος στη Νότια Ρόδο), σε ποταμάκια και σε ξεχασμένα χωριά. Εκεί, ο αέρας είναι πιο δροσερός και οι γιαγιάδες φοράνε ακόμα τσεμπέρια και ποδιές. Κάθε σπίτι έχει το φούρνο του, όπου ψήνεται το κρέας τις Κυριακές, ενώ κάθε γειτονιά έχει το μεγάλο της φούρνο, όπου ψήνεται το ψωμί κάθε Σάββατο. Από την άλλη πλευρά, στα παραλιακά χωριά ετοιμάζονται τα Σάββατα για τα beach party με γνωστούς dj. H κυρά Θοδώρα, ετών 86, στο χωριό Προφύλια, στεναχωριέται γιατί πλέον δεν ψήνουν ψωμί τόσο συχνά για να στέλνει στα παιδιά της στη Ρόδο. Στα παραλιακά χωριά, ανησυχούν για την αύξηση των τιμών και την επίπτωση της στον αριθμό των τουριστών. Στο ορεινό χωριό Ίστριος σερβίρουν τη ροδίτικη πορτοκαλάδα ΒΑΠ. Στο Πρασονήσι, στο μίνι μάρκετ βρίσκεις μέχρι και τα αμερικάνικα αναψυκτικά doctor pepper.

Έτσι είναι η Νότια Ρόδος: μια Βαβέλ από Έλληνες, ξένους κάθε εθνικότητας, εργάτες, τουρίστες, πλούσιους, φτωχνούς, Αθηναίους, Ροδίτες και πάσης φύσεως ανθρώπους που βρήκαν καταφύγιο εδώ. Έτσι είναι και η Λίνδος. Και για το μόνο που δεν μπορείς να κατηγορήσεις τους ντόπιους είναι για την ανοχή στη διαφορετικότητα. Και πλέον εδώ στη Ρόδο, μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στον τουρισμό, δεν είναι θέμα οικονομικό. Είναι θέμα τρόπου ζωής. Μια ανοιχτή και χαλαρή κοινωνία, που επιτρέπει σχεδόν τα πάντα και έχει μια θέση για τον καθένα.

Και αν δεν είναι γραφική η Λίνδος, είναι τα στενάκια της τα απόμερα το βράδυ και η θέα της Ακρόπολης την ώρα που ανατέλλει ο ήλιος. Και αν δεν είναι παραδοσιακά τα φαγητά που σερβίρονται, μπορείς να πας μια βόλτα στα ορεινά χωριά. Και αν δε θες να μείνεις σε ξενοδοχείο με πισίνα και ιδιωτική παραλία, μπορείς να πίνεις σε καπετανόσπιτο στη Ρόδο ή σε νέα, στιλάτα boutique hotels και το βράδυ να πίνεις κρασί στις βοτσαλωτές αυλές τους. Αν θες μπορείς να πας για μπάνιο στο Πρασονήσι ή να οδηγήσεις μισή ώρα στο χωματόδρομο και να βρεθείς σε μια παραλία ολομόναχος στις 15 Αυγούστου. Θέμα επιλογής είναι. Έτσι δεν είναι πάντα;

Θέα στη Λίνδο

Χάρτης

Διαμονή

Μέλενος Λίνδος

Λίγες σειρές δε φτάνουν για να περιγράψουν το αριστούργημα που έχει φτιάξει ο Μιχάλης Μέλενος. Δεκατρία χρόνια χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί το ξενοδοχείο και αυτή η πληροφορία, μόνο μια μικρή γεύση μπορεί να μεταφέρει από την πλούσια αισθητική εμπειρία που αποτελεί η διαμονή στο Μέλενος Λίνδος. Βοτσαλωτά δάπεδα, πέτρινα σοκάκια, φαναράκια, υφάσματα από τα βάθη της Ανατολής, οντάδες εμπνευσμένοι από την ιστορία της Λίνδου, οθωμανικά μπάνια, ψωμιέρες από το Αφγανιστάν και παραμύθι μπλεγμένο με όνειρο στις 12 σουίτες.

Διεύθυνση: Λίνδος, κάτω από την Ακρόπολη

Τηλ: 32222

Website: www.melenoslindos.com

Τιμές: Από 270 -800 Ευρώ η σουίτα

Lindian Village

Μια ολόκληρη πολιτεία δίπλα στη θάλασσα, στην οποία μπορείς να κρυφτείς και να απολαύσεις την καλή ζωή. Σουίτες totally private, με πισίνα ή τζακούζι, τεχνητά ρυάκια, γεφυρούλες, πλούσιοι κήποι, πισίνα, πολλά εστιατόρια, πολυτέλεια και διακριτικότητα.

Διεύθυνση: Παραλία Λάρδου

Τηλ: 35900

Website: www.lindianvillage.gr

Τιμές: Από 250 – 1000 Ευρώ το δίκλινο

Al Mare Villas

Ολοκαίνουριο συγκρότημα με 12 σουίτες και 3 διαμερίσματα μπροστά στην παραλία Κιοτάρι. Το γκαζόν είναι κομμένο, λάμπες φωτίζουν το βράδυ τα διπλανά βράχια και την ιδιωτική πισίνα που βρίσκεται μπροστά από την κάθε σουίτα. Εσωτερική σκάλα ενώνει τα 2 επίπεδα, ενώ η διακόσμηση είναι απλή και προσεγμένη.

Διεύθυνση: Παραλία Κιοτάρι

Τηλ: 47130

Website: www.almarevillas.com

Τιμές: Από 240 – 320 Ευρώ η σουίτα

Filoxenia Guesthouse

Στη λογική του παλιού καπετανόσπιτου, το Filoxenia Guesthouse έχει άσπρα κουρτινάκια να κρέμονται στα ξύλινα παράθυρά του, vintage έπιπλα αντίκες, παλιούς καθρέφτες και τοίχους ζωγραφισμένους με το χέρι σε απαλούς τόνους ώχρας, πράσινου μήλου και μωβ. Η βοτσαλωτή αυλή του, γύρω από την οποία απλώνονται τα 5 δίκλινα και οι 3 σουίτες, είναι σαν μια γειτονιά βγαλμένη από τη δεκαετία του ’50, και εκεί το πρωινό θα σας φανεί ακόμα πιο απολαυστικό.

Διεύθυνση: Λίνδος, κοντά στο αστυνομικό τμήμα

Τηλ: 6944 339937

Website: www.lindos-filoxenia.com

Τιμές: Από Ευρώ το δίκλινο

Τζίνα

Απλά δωμάτια μόνο με τα απαραίτητα αλλά πάνω από την παραλία και το πιο σημαντικό από όλα, τα δωμάτια είναι δροσερά και ήσυχα. Η καλύτερη low budget επιλογή στη Λίνδο.

Διεύθυνση: Λίνδος, πάνω από τη μεγάλη παραλία

Τηλ: 31284

Τιμές: Από 50 Ευρώ το δίκλινο

Από το lobby του Lindian Village

Φαγητό

Μέλενος Λίνδος

Η μεγάλη τέντα σε προστατεύει από τον ήλιο, η ήρεμη κλασική και ethnic μουσική καλύπτει τις φωνές των τουριστών και το γαλάζιο της θάλασσας διεκδικεί το βλέμμα σου, που επεξεργάζεται τα πολύχρωμα φωτιστικά, τα φαναράκια και τα λουλούδια. Και το μενού ταιριάζει ακριβώς στο περιβάλλον: ανάλαφρες γεύσεις, δροσερές σαλάτες, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Διεύθυνση: Λίνδος, κάτω από την Ακρόπολη

Τηλ: 32222

Website: www.melenoslindos.com

Τιμές: Από 30-60 Ευρώ το άτομο

Μαυρίκος

Από το 1933, όσοι φτάνουν στην κέντρικη πλατεία της Λίνδου, ρίχνουν κλεφτές ματιές στην αυλή του Μαυρίκου. Και ενώ θα περιμένες ότι στην αψιδωτή αυλή με τα βότσαλα θα δοκιμάσεις παραδοσιακές γεύσεις, βλέπεις ένα μενού ελληνικής δημιουργικής κουζίνας. Πουρές από ρεβίθια με πορτοκάλι και σκόρδο, ριζότο με μελάνι σουπιάς και πολλά ακόμα πιάτα με διακρίσεις, ανάμεσά τους και Χρύσος Σκούφος.

Διεύθυνση: Λίνδος, κεντρική πλατεία

Τηλ: 31232

Τιμές: Από 35 Ευρώ το άτομο

Αρχοντικό

Παλιό καπετανόσπιτο του 17ου αιώνα που ανακαινίστηκε, κρατώντας όμως πολλά από τα τα χαρακτηριστικά του: οντάδες με κιλίμια, μπαούλα και κηροπήγια, βοτσαλωτή αυλή και μια πανέμορφη ταράτσα με θέα την ακρόπολη. Ο κατάλογος είναι κεντημένος στο χέρι, τα ντολμαδάκια τα ετοιμάζει η πεθερά του ιδιοκτήτη, ενώ τα πεντανόστιμα δαμάσκηνα με Philadelphia και μπέικον ο σεφ Στέφανος. Ειδίκευση και στα ψάρια που ψήνονται σε φούρνο με ντομάτα και μυρωδικά και στα θαλασσινά (αστακομακαρονάδα, φρέσκα μύδια, κτλ).

Διεύθυνση: Λίνδος

Τηλ: 31992

Τιμές: Από Ευρώ 35 το άτομο

Αμβροσία

Σκούρο ξύλο, άσπρη πέτρα, άσπρο και μαύρο βότσαλο: η μίνιμαλ διακόσμηση από την Ευαγγελία Καραγεωργίου ταιριάζει απόλυτα στο αρχοντικό στο κέντρο της Λίνδου. Το εστιατόριο ανοίγει μόνο το βράδυ, γιατί ο ιδιοκτήτης περνάει τα πρωινά στις αγορές διαλέγοντας τα πιο φρέσκα υλικά για τα λίγα και καλά πιάτα: καπνιστή πέστροφα με αβοκάντο, φρέσκιες ταλιατέλες με καπνιστό σολομό, ψαρονέφρι με σως πορτοκαλιού και η σπεσιαλιτέ πένες Βαλασία με λιαστή ντομάτα, φρέσκα μανιτάρια και σκόρδο.

Διεύθυνση: Λίνδος

Τηλ: 31804

Τιμές: Από Ευρώ 30-40 το άτομο

Broccolino

Ιταλικό εστιατόριο που ξεπερνά σε ατμόσφαιρα και γεύση πολλά από τα αντίστοιχα της Αθήνας, το Broccolino είναι το πιο cool εστιατόριο της Λίνδου. Οι ιταλοί νεαροί ιδιοκτήτες του φτιάχνουν με τα χέρια τους όλα τα pasta που σερβίρουν στη funky, πολύχρωμη και με ωραία μουσική αυλή τους. Ραβιόλι αλά ματριτσιάνα, γεμιστά τορτελίνι, μελιτζάνα ψητή με ντομάτα και παρμεζάνα και αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, αριστοτεχνικά μαγειρεμένες.

Διεύθυνση: Λίνδος, στο δρόμο προς την Ακρόπολη

Τηλ: 31688

Τιμές: Από 25-30 Ευρώ το άτομο

Μούρελλα

Φαγοπότι γράφει από έξω ο κατάλογος και έτσι θα νιώσεις στην αυλή του «Μούρελλα» κάτω από το κλήμα, καθισμένος άνετα στα παγκάκια και τους χειροποίητους καναπέδες. Η θάλασσα απλώνεται μπροστά σου και στο τραπέζι φτάνουν μύδια πέστο με μακαρόνια, φρέσκος τόνος με κρεμμύδι, μαϊντάνο και πατάτες, γαρίδες σαγανάκι, χταπόδι στο γκριλ και σαλάτες με λαχανικά από τον κήπο του Αντώνη, του ιδιοκτήτη. Απλές γεύσεις και για αυτό μοναδικές.

Διεύθυνση: Παραλία Κιοτάρι

Τηλ: 47324

Τιμές: Από 25-30 Ευρώ το άτομο

Το Λημέρι του Ληστή

Παραδοσιακότατη ταβέρνα που δύσκολα βρίσκεις στην παραλιακή Ρόδο. Το λημέρι του ληστή Σάββα είναι στην είσοδο του ορεινού χωριού Προφύλια και κάτω από το μεγάλο δέντρο θα απολαύσετε μαζί με τη δροσιά ορίτζιναλ ελληνικό φαγητό. Η Κωνσταντίνα από τα Χανιά ετοιμάζει καλιτσούνια, χειροποίητα μακαρόνια, γίδα με ρεβίθια, κόκκορα κρασάτο, παϊδάκια και το τοπικό «λακάνη» , κατσικάκι με αλεσμένο σιτάρι, ντομάτα και μυρωδικά που ψήνεται στον ξυλόφουρνο για 24 ώρες.

Διεύθυνση: Προφύλια

Τηλ: 61578

Τιμές: Από 10-15 Ευρώ το άτομο

Καφέ

Melia

Χορταστικά σάντουιτς, ωραίος freddo, μεγάλη ποικιλία αναψυκτικών,γλυκά και παγωτά από τη γνωστή Στάνη της Ρόδου. Λίγο πριν την παραλία του Αγίου Παύλου και με ταράτσα για θέα τα βράδια.

Διεύθυνση: Λίνδος, δίπλα στο δημαρχείο

Τηλ: 31233

Παραλίες

Παραλία Λίνδου: η μεγαλύτερη παραλία στα αριστερά του χωριού με εξέδρα, ξαπλώστρες. Καλύτερη ώρα αργά το απόγευμα.

Άγιος Παύλος: Από την πίσω πλευρά της Ακρόπολης, με θέα το εκκλησάκι όπου οι Άγγλοι ενώνονται με τα δεσμά του γάμου, είναι η αγαπημένη παραλία των ντόπιων.

Γλύστρα: 3 χλμ μετά το Λάρδο, ιδανική για χαλαρές βουτιές, όταν οι άλλες παραλίες είναι γεμάτες από κόσμο.

Κιοτάρι: ψιλή άμμος και καθαρά νερά, ειδικά στη δεξιά πλευρά.

Πρασονήσι: ο παράδεισος του σέρφερ αφού εδώ είναι η νότια μύτη του νησιού και μια στενή λωρίδα γης ενώνει τη Ρόδο με το Πρασονήσι (μόνο το καλοκαίρι, το χειμώνα η λωρίδα καλύπτεται με νερό). Δύο παραλίες με πολλά water sports και πολύ κόσμο. Καλύτερη ώρα νωρίς το πρωί.

Πληροφορίες

Κωδικός: 22440

Δήμος Λινδίων: 32051

Δήμος Νότιας Ρόδου: 43243

Αστυνομία: 31223

Κέντρο Υγείας Λίνδου: 31224

Πώς θα πάτε: Ο πιο εύκολος τρόπος είναι με τα πλοία της Blue Star Ferries. To Blue Star 2 αναχωρεί από τον Πειραιά κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και Σάββατο. Το ταξίδι διαρκεί 12 ώρες και το εισιτήριο κοστίζει 53 Ευρώ. Εναλλακτικά με το αεροπλάνο με την Ολυμπιακή ή την Aegean Airlines. Από τη Ρόδο για τη Λίνδο με ταξί (22410 69800, 22410 69600), ΚΤΕΛ (22410 27706) ή με αυτοκίνητο. Για ενοικιάσεις αυτοκινήτων Efrem Rent a car (22410 85975)

Melenos Lindos

10 λόγοι για να επισκεφθείτε τη Λίνδο και τη Νότια Ρόδο:

1. Για να ανακαλύψετε τις κρυμμένες αμμώδεις παραλίες της ακτογραμμής από το Γεννάδι μέχρι και το Πρασονήσι, ακολουθώντας κάποιον από τους χωματόδρομου στα αριστερά σας.

2. Για να γνωρίσετε την ορεινή Νότια Ρόδο, και τις όμορφες διαδρομές ανάμεσα στα χωριά Προφύλια, Ίστριος, Βάτι και Άρνιθα.

3. Για να ανεβείτε στην Ακρόπολη της Λίνδου είτε με γαιδουράκι (5 Ευρώ) είτε με τα πόδια. (31528)

4. Για να πιείτε καφέ και να φάτε γαλλική μπαγκέτα στο δροσερό εσωτερικό μπαλκονάκι του Village Life στη Λίνδο (31559)

5. Για να ψωνίσετε από το Φούλι (λίγο πριν το ξενοδοχείο, Τηλ:32222) ότι ωραίο δείτε και ζηλέψετε στο ξενοδοχείο Μέλενος Λίνδος.

6. Για να επισκεφθείτε το μοναστήρι Θάρρι κοντά στο χωριό Λαέρμα, με την αυλή του που πνίγεται στα λουλούδια.

7. Για να κάνετε, μετά τις πολλές ώρες στην παραλία, μια αναζωογονητική after sun θεραπεία στο Spa Lindos (31777, από Ευρώ 80)

8. Για να ανεβείτε στον κεντρικό δρόμο Ρόδου – Λίνδου, και να δείτε τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από την Ακρόπολη της Λίνδου.

9. Για να κάτσετε κάτω από το μεγάλο δέντρο στην κεντρική πλατεία και να χαζεύετε το ατέλειωτο πήγαινε-έλα των ξένων

10. Για να χαθείτε σε απομονωμένα στενάκια με άσπρους τοίχους και γιασεμιά την ώρα που δύει ο ήλιος.

(Το άρθρο γράφτηκε και δημοσιεύτηκε σε ελληνικό περιοδικό τον Ιούλιο του 2008. Όλες οι πληροφορίες (τηλέφωνα, τιμές) αφορούν εκείνη την περίοδο.)

Advertisements